Lees Ook

AI voorbij met production intelligence

Flanders Make kadert visie op het gebruik van artificiële intelligentie

AI voorbij met production intelligence
De maakindustrie staat voor een grote uitdaging. Consumenten leggen de lat almaar hoger voor de producten die ze kopen, zonder dat ze daar veel extra voor willen betalen. Innovatie, onder meer op basis van artificiële intelligentie, speelt een belangrijke rol om daaraan tegemoet te komen. Toch is het volledige potentieel van AI voor heel wat bedrijven nog steeds onbekend.
 
Flanders Make, het strategische onderzoekscentrum voor de maakindustrie, doet al langer onderzoek naar de potentiële waarde van artificiële intelligentie (AI) in het productieproces. Vanuit zijn vestigingen in Vlaanderen tracht het centrum open innovatie te stimuleren via hoogkwalitatief onderzoek, onder andere door samen te werken met bedrijven rond innovatie op maat. Daarnaast biedt Flanders Make de infrastructuur waarmee fabrikanten hun producten en productieprocessen kunnen testen en valideren.
 
Bijdragen aan de technologische ontwikkeling van de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst, en zo toegevoegde waarde creëren voor de maakindustrie, staat bovenaan de agenda van Flanders Make. Net daarin speelt AI een cruciale rol, voornamelijk om productiesystemen te verbeteren en slimmer te maken, bijvoorbeeld met functies die beslissingen ondersteunen.
Lees Ook
X