• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 76979
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
4murs optimaliseert order fulfillment met AutoStore-oplossing van Egemin

4murs optimaliseert order fulfillment met AutoStore-oplossing van Egemin

Egemin SAS, een dochteronderneming van Dematic Group Limited, heeft in Frankrijk een tweede bestelling ontvangen voor een AutoStore-systeem bij het bedrijf 4murs. De nieuwe opdracht is de vijfde AutoStore-bestelling (2 in België, 2 in Frankrijk en 1 in Nederland) voor Egemin.

Het logistieke distributiecentrum van 4murs is gevestigd in Marly in het department Moselle, vlak bij Metz. Het bedrijf is gespecialiseerd in behangpapier, verf, gordijnen en textiel via een netwerk van 120 winkels in Frankrijk. Het bedrijf wil de lancering van zijn nieuwe Lifestyle-concept versnellen via de verkoop van decoratieartikelen in de winkels. Die nieuwe activiteit vereist evenwel itempicking. Tijdens een vergelijkende studie bleek het door Egemin Automation voorgestelde AutoStore-systeem als meest geschikte oplossing voor de order fulfillment processen van 4murs naar voren te komen. "We hebben een technologische vergelijking gemaakt om itempicking in een beperkte ruimte toe te passen (de vrije hoogte in het gebouw is slechts 6,5 m). We wilden ons huidige personeelsniveau niet verminderen, maar wel de logistieke stromen optimaliseren en de activiteiten van onze winkels centraliseren. Met de AutoStore-oplossing was dit mogelijk", verduidelijkt 4murs.

De AutoStore-oplossing die Egemin zal implementeren, bestaat uit een platform met 13 niveaus (nodige ruimte: 700 m²) en kan tot 23.000 bakken opslaan. Tien robots en twee goods-to-man-werkstations voor het opnemen, aanvullen en inventariseren vervolledigen het systeem. Het systeem zal meegroeien met de activiteiten voor decoratieartikelen in de winkels. In het begin zal het platform 10.000 bakken bevatten. Nieuwe bakken, robots en werkstations kunnen worden toegevoegd naargelang de behoeften. Het systeem moet operationeel zijn in januari 2018.
X