• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 82857
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
SAP en Microsoft bundelen de krachten op cloudgebied

SAP en Microsoft bundelen de krachten op cloudgebied

Om de voordelen van digitale transformatie te benutten, verplaatsen steeds meer bedrijven hun bedrijfskritische systemen naar de cloud. Teneinde klanten in hun digitale transformatie te begeleiden, zullen SAP en Microsoft voortaan elkaars cloudoplossingen gebruiken en integreren, samen nieuwe oplossingen ontwikkelen en deze op de markt brengen.
 
Met SAP HANA Enterprise Cloud – de private-clouddienst van SAP – op het Microsoft Azure-platform kunnen ondernemingen SAP S/4HANA gebruiken in een veilige, beheerde cloudomgeving. Dat moet bedrijven het beste van twee werelden bieden: het applicatiebeheer en de productexpertise van SAP in combinatie met het wereldwijde cloudplatform Microsoft Azure, inclusief Microsoft-clouddiensten.
 
Zowel SAP als Microsoft zullen voor interne processen gebruik maken van SAP S/4HANA op het Azure-platform. Microsoft vernieuwt zijn interne systemen – waaronder legacy finance applicaties van SAP – en implementeert de SAP S/4HANA Finance-oplossing. Deze zal draaien op Azure. Ook is Microsoft van plan SAP S/4HANA te koppelen aan Azure AI- en analytics diensten voor efficiëntere financiële rapportages en een betere besluitvorming.
 
SAP migreert meer dan tien bedrijfskritische systemen naar het Azure-platform. Het gaat onder andere om de SAP S/4HANA-software die SAP-dochteronderneming Concur gebruikt. SAP Ariba maakt nu al gebruik van Azure en verkent de mogelijkheden om het platform in te zetten voor zijn procurement applicaties.
 
X