• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 83649
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Amazon plant mega-dc vlakbij Belgische grens

Amazon plant mega-dc vlakbij Belgische grens

E-commercegigant Amazon heeft bouwplannen voor een nieuw distributiecentrum in Mönchengladbach, vlak over de grens met België. Het stadsbestuur van Mönchengladbach heeft al toestemming gegeven voor de bouw van het megamagazijn. Dat meldt de Duitse krant Rheinische Post, die het nieuws op basis van bronnen, betrokken bij het dossier kenbaar maakte.
Met het dc, gelegen op zo’n 50 kilometer van Maaseik en 80 kilometer van Genk, zal Amazon 1.000 nieuwe jobs creëren, een aantal dat op piekmomenten wellicht sterk zal oplopen. Het megadistributiecentrum krijgt een oppervlakte van 110.000 vierkante meter, vergelijkbaar met vijftien voetbalvelden.
 
Amazon is al stevig verankerd in Duitsland. Het bedrijf telt er elf magazijnen en tien kantoren, waar in totaal 12.000 medewerkers aan de slag zijn.
Het nieuwe dc van Amazon wordt meer dan waarschijnlijk belangrijk voor België en Nederland. Vanuit Duitsland bedient de e-commercereus immers heel wat Belgische en Nederlandse klanten.
Dat het nieuwe magazijn er in Mönchengladbach komt, is niet verrassend. De regio rond de stad is namelijk erg in trek bij e-commerce spelers. Onder meer Zalando en Esprit zijn er al gevestigd en bedienen van daar uit ook klanten in België en Nederland.
 
Nog volgens de Rheinische Post zal het nieuwe dc worden uitgerust met de nieuwste technologie zoals robots en computergestuurde transportsystemen. Dergelijke systemen worden nu ook al ingezet in de Amazon dc’s in het Verenigd Koninkrijk, Polen en het Duitse Winsen.
X