• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 86706
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Van Looy Group ontwerpt, engineert en realiseert hoogtechnologisch magazijn voor Alpro

Van Looy Group ontwerpt, engineert en realiseert hoogtechnologisch magazijn voor Alpro

Alpro heeft een nieuw hoogtechnologisch magazijn geopend in het West-Vlaamse Wevelgem. De producent van plantaardige voedingsproducten investeerde de voorbije vijf jaar 350 miljoen euro waarvan 250 miljoen euro in Wevelgem. Het nieuwe magazijn, dat Van Looy Group ontwierp, engineerde en realiseerde, moet de logistieke setup van het bedrijf klaarstomen voor de toekomst.
Het nieuwe hoogbouwmagazijn is 45 meter hoog en biedt plaats voor 6.000 gekoelde pallets en 24.000 pallets op omgevingstemperatuur. De in- en uitvoer wordt verzorgd door 9 automatische palletkranen. Het hoogbouwmagazijn kan 750.000 pallets per jaar verwerken.
Het magazijn is via een transportsysteem geconnecteerd met de twee productiezones op de Alpro-site. Onmiddellijk na productie, worden de pallets automatisch naar het hoogbouwmagazijn getransporteerd en worden ze na een profielcontrole op een intelligente manier over de 9 kraangangen verspreid en klaargemaakt voor transport.
 
Volgens advies- en ingenieursbureau Van Looy Group was de realisatie bij Alpro een uitdagend project. Zo waren er heel wat restricties op het vlak van ruimtelijke planning. De uitdaging bestond er vooral in alle logistieke noden in te passen in de beperkte ruimte die voorhanden was.
X