• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 87019
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Nieuwe contracten voor Montea in België en Frankrijk

Nieuwe contracten voor Montea in België en Frankrijk

Montea ontwikkelt een nieuw logistiek gebouw van ca. 8.670m² voor Worldwide Flight Services (WFS) op Brucargo, de cargo-zijde van Brussels Airport. Met WFS, een van de grootste afhandelaars op het gebied van luchtvracht en wereldwijd actief op meer dan honderd locaties, werd een twaalfjarige huurovereenkomst afgesloten.
De bouwwerken (7.230m² warehouse en ca. 1.440m² kantoren) worden eerstdaags gestart en het nieuwe build-to-suit project zal naar verwachting tegen het voorjaar van 2019 operationeel zijn. Met dit project is Montea aan zijn zevende investering op Brucargo toe in de afgelopen vier jaar.
 
Nog in België wordt Facil Europe de nieuwe huurder op de site in Gent, Hulsdonk.
Montea en Facil Europe (toeleverancier van Volvo) tekenden een huurovereenkomst met een duurtijd van negen jaar. Facil Europe zal ca. 4.200m² gebruiken voor de opslag van onderdelen en accessoires van motorvoertuigen. Voor de resterende beschikbare ruimte lopen momenteel gesprekken met kandidaat-huurders.
 
In Frankrijk verwerft Montea dan weer een crossdock distributiecentrum van 4.240m² in Lesquin, in de regio Rijsel op een boogscheut van Aéroport de Lille. Het crossdock distributiecentrum bestaat uit 3.764m² opslagruimte en 476m² kantoren en is volledig verhuurd aan DHL, dat tekent voor een periode van negen jaar, met een eerste mogelijkheid tot opzegging na zes jaar.
X