• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 88451
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Koopman past blockchain-technologie toe in automotive supply chain

Koopman past blockchain-technologie toe in automotive supply chain

Koopman Logistics Group zet als eerste logistieke automotive-dienstverlener in Europa blockchain-technologie in om logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte auto’s volledig te digitaliseren.
Deze maand levert Koopman de eerste auto af waarvoor geen papieren vrachtbrief is aangemaakt. Voor de opdrachtgever van het transport, Pon Logistics, betekent dat een volledige digitalisering van het vervoer van de auto, van de opslaglocatie naar de dealer.

Dankzij blockchain kunnen logistieke gegevens versleuteld worden opgeslagen zodat manipulatie niet meer mogelijk is. Door in de hele logistieke keten alle data van het voertuig vast te leggen, biedt Koopman zijn klanten een groter inzicht in hun keten. Bovendien wordt zo voorkomen dat met kilometerstanden wordt gefraudeerd, een gekend probleem bij de internationale verkoop van gebruikte voertuigen. Ook kunnen de grote automobielfabrikanten waarvoor Koopman werkt, hun dealers meer inzicht verschaffen over het daadwerkelijke moment van levering van de bestelde auto.
Naast track & trace kunnen dankzij de technologie ook alle overdrachtsprocessen in de keten worden gedigitaliseerd, bijvoorbeeld de vrachtbrief, douaneprocessen, facturering en betaling.

Klanten van Koopman zijn automobielfabrikanten, importeurs en grote fleetowners. Na de operationele tests van het volledig digitaliseren van het logistieke proces met behulp van blockchain zal Koopman Logistics Group de technologie voor al zijn klanten beschikbaar maken.
X