• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 89691
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
België is ideale logistieke uitvalsbasis voor Amerikaanse bedrijven

België is ideale logistieke uitvalsbasis voor Amerikaanse bedrijven

Het strategische belang van België voor logistieke operaties van Amerikaanse bedrijven is in de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat meldt 56,4% van de respondenten in recent onderzoek van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in België (AmCham Belgium). Ook beschouwt 65% van de bevraagde Amerikaanse bedrijven België als belangrijk of zeer belangrijk voor hun logistieke operaties.
Diezelfde bedrijven zullen ook de komende jaren in ons land blijven investeren.
Locatie is de belangrijkste overweging voor Amerikaanse bedrijven die in logistiek investeren. België is dan ook ideaal gelegen als logistieke uitvalsbasis en vormt een belangrijk knooppunt in hun wereldwijde supply chains. Via de Belgische havens en luchthavens verplaatsen bedrijven goederen en materialen naar de Europese en wereldmarkten. Ook staat België gekend als afhandelaar van containers en breakbulk. Dankzij de logistieke expertise in bepaalde sectoren, zoals de farmaceutische, chemische & petrochemische en voedings- en drankenindustrie, weet België zich van de concurrentie te onderscheiden.
 
Het Pfizer Logistics Center in Zaventem, bijvoorbeeld, verwerkt meer dan 60% van Pfizers wereldwijde productstromen. Pfizer beheert een groot deel van zijn internationale logistieke operaties vanuit België, gaande van de toelevering van grondstoffen en actieve farmaceutische bestanddelen tot het verzenden van afgewerkte medicijnen. Volgens Pfizer vormen het hooggekwalificeerde personeel, de centrale ligging en het dichte transportnetwerk (via lucht, zee en weg) de belangrijkste troeven van België. “In België bevindt zich veel expertise in supply chain en logistiek, zowel binnen ons bedrijf als bij onze partners, zoals Brussels Airport en de Antwerpse Haven”, klinkt het.
Illustratie: Overzicht logistieke activiteiten van Pfizer in België
X