• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 89969
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
GLS Belgium breidt netwerk uit met 170 Cubee pakjesautomaten

GLS Belgium breidt netwerk uit met 170 Cubee pakjesautomaten

De Cubee pakjesautomaten maken voortaan deel uit van het GLS ParcelShop-netwerk in België. Dat moet particuliere klanten en bedrijven die slechts af en toe pakketten verzenden of ontvangen, een grotere flexibiliteit bieden.

In totaal kunnen ontvangers en verzenders in België op 600 locaties gebruik maken van de diensten van GLS, via de Cubee pakjesautomaten meestal zelfs 24 uur per dag en 7 dagen in de week.
Pakketten kunnen bij online bestellingen rechtstreeks naar een ParcelShop worden gestuurd, indien de betreffende internethandelaar die optie aanbiedt. Zowel een ParcelShop als een pakjesautomaat kan via de FlexDeliveryService ook als nieuw of alternatief afleveradres worden geselecteerd. GLS brengt de ontvangers per e-mail op de hoogte als er een pakket klaarligt. Om het pakket mee te kunnen nemen, moet de ontvanger in de ParcelShop een identiteitsbewijs laten zien. Bij de Cubee pakjesautomaten voeren de ontvangers op een scherm de unieke code in die ze via e-mail hebben gekregen om de locker met hun pakket te openen.

Sinds november 2017 biedt GLS Belgium via zijn webportal GLS-One occasionele verzenders ook de optie om pakketten verzendklaar te maken, inclusief het printen van de etiketten en online betalen. De pakketten kunnen in een ParcelShop worden afgegeven of in een Cubee pakjesautomaat worden gedeponeerd. GLS ontvangt daarvan automatisch bericht en haalt ten laatste de volgende werkdag het pakket af.
X