• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 96212
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Witron wendt ervaring aan bij nieuwste generatie stapelkranen

Witron wendt ervaring aan bij nieuwste generatie stapelkranen

De nieuwste generatie stapelkranen van Witron kan worden ingezet in dynamische distributiecentra voor supermarkten, e-commerce en andere distributiekanalen. Het gestandaardiseerde voertuig is geschikt voor normale omgevingstemperatuur, maar ook voor koel- en vriesruimten en is bedoeld voor continubedrijf, 365 per jaar, 7 dagen per week, 24 uur per dag.
 
De kranen hebben een transportsnelheid van meer dan 6m/s, een versnelling van meer dan 4m/s2 en een hijssnelheid van 3m/s. Ze kunnen bakken, trays en kartonnen dozen verplaatsen met een capaciteit van 200kg per cyclus. Omdat elk voertuig twee dynamische en innovatieve laadeenheden heeft, is het mogelijk tijdens opslag- en ophaalprocessen maximaal acht transporteenheden tegelijkertijd te verplaatsen.
Een voorbeeld van innovatie is de lichtgewicht aluminium mast die bij elke temperatuur voor een optimaal rij- en trillingsgedrag moet zorgen en die maximale stabiliteit en bijbehorende flexibiliteit biedt.
 
Innovatieve computer- en besturingstechnologie volgens de norm Smart Logistics 4.0, gecombineerd met het toekomstgerichte, web-gebaseerde bedien- en visualisatieconcept, moeten zorgen voor efficiënte bediening, hoge beschikbaarheid en snelle, transparante service in het dagelijkse bedrijf.
 
Verder worden de toestellen gekenmerkt door minimaal energieverbruik. De besturing koppelt alle aandrijvingen zo dat de verschillende eenheden optimaal energiezuinig samenwerken zonder de algehele verwerkingscapaciteit aan te tasten.
Foto: Witron
X