• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 97390
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Quantore pakt uitdagingen bij WMS-update aan met CaptureTech

Quantore pakt uitdagingen bij WMS-update aan met CaptureTech

Quantore, in 1919 opgericht als groothandel in kantoorbenodigdheden, is een coöperatie waarbij bijna 420 kantoorspecialisten, gericht op de B2C- en B2B-markt, zijn aangesloten. In het distributiecentrum van Quantore in het Nederlandse Beuningen liggen ruim 23.000 kantoorbenodigdheden klaar voor verzending.Toen Quantore twee jaar geleden problemen ondervond met de wifi-dekking in zijn dc, deed het een beroep op CaptureTech, dat het bestaande wifi-netwerk verving door Cisco Meraki.
Inmiddels staat Quantore aan de vooravond van de implementatie van een grote WMS-upgrade, waarbij wordt overgestapt op een grafische terminal. Omdat de 150 DOS-scanners verouderd zijn en ze de nieuwe mogelijkheden van het WMS niet ondersteunen, moeten ze worden vervangen. Bovendien ervaart Quantore het als een groot nadeel dat het enkel losse scanners heeft. Eventuele problemen moeten bij elke scanner individueel worden opgelost en als er geen IT-er aanwezig is, blijven de scanners liggen. Ook zijn er veel verschillen in configuratie, gaat er veel tijd verloren bij het configureren van een apparaat en werkt het administratief niet efficiënt.
 
Ook bij die uitdagingen werd CaptureTech actief betrokken. In samenwerking met WMS-leverancier Centric hebben zij gekeken welke scanners het best bij de behoefte van Quantore passen. Een belangrijke vereiste was dat de scanners bij de overgang op het vernieuwde WMS beide systemen ondersteunen: zowel grafisch als DOS. Gezien de complexiteit van de overstap worden de 150 scanners niet in één keer, maar gefaseerd vervangen. De eerste tien scanners zijn ondertussen vervangen door verschillende varianten van Zebra.
Voor het probleem van de losse scanners heeft CaptureTech ook een oplossing: Soti MobiControl. Die centrale managementoplossing maakt het mogelijk dat alle scanners in het magazijn van hetzelfde type op afstand kunnen worden beheerd, geconfigureerd en ingesteld.
 
De oplossingen bieden Quantore veel voordelen. Zo heeft het met het nieuwe wifi-netwerk inzicht in hoeveel netwerkverbruik een scanner genereert en kan het de levensduur van de batterijen bijhouden. Daarnaast zorgt de Soti-oplossing voor tijdwinst. Er is geen IT-er meer nodig voor problemen met de scanners, het kost weinig tot geen tijd om te configureren, alle scanners zijn van dezelfde configuratie voorzien en de organisatie ziet direct welke scanners online en in gebruik zijn.
X