• actualkey: wekelijkse
  • currentnieuwsbrief: 102338
  • currentteamplate: Wekelijkse 88
Wehkamp kiest WMS van Manhattan voor uitbreiding distributiecentrum

Wehkamp kiest WMS van Manhattan voor uitbreiding distributiecentrum

Voor het beheer van zijn nieuwe distributiecentrum in Zwolle heeft online retailer Wehkamp het warehouse management systeem van Manhattan Associates gekozen. Dit project, dat deel uitmaakt van Wehkamps investering van 40 miljoen euro in de uitbreiding en modernisering van zijn distributiecentra, zal uiteindelijk naar de andere dc’s worden uitgebreid. Het WMS moet de workflow voor zowel geautomatiseerde als handmatige resources efficiënt organiseren en de doorstroomsnelheid van het product maximaliseren. Ook moet het Wehkamp in staat stellen orderregelvolumes bij een groei van 20% op te schalen.

Met 2,7 miljoen vaste klanten en meer dan 11 miljoen verwerkte orders per jaar is Wehkamp een van de grootste online spelers op het gebied van mode, lifestyle, beauty en baby- en kinderkleding. Het dc in Zwolle is met 35.000m² nu al een van ’s werelds grootste geautomatiseerde dc’s voor online retail. Na de uitbreiding tot 60.000m² zal Wehkamp over 110.000m² opslagcapaciteit in Nederland beschikken en meer dan 250.000 orderregels per dag kunnen verwerken.

Het WMS moet Wehkamp meer flexibiliteit bieden in de manier waarop het orders en retouren verwerkt, de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk inzet en mobiele workflows binnen de dc’s ondersteunt. Dankzij de mogelijkheden voor order streaming kan Wehkamp gelijktijdig batches en single orders verwerken, allemaal binnen één warehouse. Het geïntegreerde warehouse execution system (WES) zal de workflow tussen het personeel en de verschillende geautomatiseerde technologieën, waaronder 550 shuttle robots, orkestreren.
X