• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 102566
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Sluyter Logistics schakelt over op lithium-ion batterijen met Toyota

Sluyter Logistics schakelt over op lithium-ion batterijen met Toyota

Het Nederlandse Sluyter Logistics is recent begonnen met het vervangen van zijn pallettrucks met loodzuur batterijen door de variant met duurzame lithium-ion batterijen en smart technologie. Daarvoor werkt de logistiek dienstverlener samen met Toyota Material Handling, dat zijn eigen lithium-ion batterijen ontwikkelde.
 
De nieuwe li-ion pallettrucks kennen een langere inzet over de gehele dag omdat de batterij eenvoudig tussentijds kan worden geladen. Tegelijkertijd is er gekozen voor een zwaardere uitgevoerde machine (type LWE 140) zodat de pallettruck beter toegepast is op de veranderende omstandigheden zoals zwaardere en afwijkende lasten. Bovendien is de chauffeur niet langer verantwoordelijk voor het onderhoud van de batterijen, waardoor hij zich volledig op de kerntaken kan richten.

Verder zijn de nieuwe trucks voorzien van smart technologie. In combinatie met het Toyota I_Site vlootmanagementsysteem kan de logistiek dienstverlener nu op een eenvoudige manier meer inzicht krijgen in o.a. de truckinzet en service-intervallen.
X