• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 103907
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Katoen Natie investeert fors in Nederland

Katoen Natie investeert fors in Nederland

Katoen Natie maakt 80 miljoen euro vrij om zijn value added logistics aanbod uit te breiden op de Chemelot site in Nederlands Limburg. Sinds 2013 bezit Katoen Natie al een aantal logistieke terminals in de regio. De sites van de logistieke groep in Nuth, Born, Geleen, Elsloo, Tüddern en Maasmechelen stellen momenteel 250 mensen tewerk. Met de expansie op de Chemelot site wil Katoen Natie zijn aanwezigheid in Nederlands Limburg verder verankeren.
Met een oppervlakte van meer dan 800 hectare is de Chemelot site een van de belangrijkste chemische hubs in Europa. De geïntegreerde cluster van ondernemingen produceert verschillende chemische producten en ‘performance plastics’ voor uiteenlopende markten en toepassingen. Chemelot omvat ook een onderzoekscampus waar meer dan 8000 personen tewerkgesteld zijn.
 
De hoofdbrok van de investering omvat een greenfield project van 12 hectare op de Chemelot site. Katoen Natie plant er de bouw van een nieuwe multi-customer terminal, bestaande uit 54.500m² warehouse en 207 silo’s. Naast warehousing activiteiten zal Katoen Natie er een reeks value added services bieden zoals herverpakken van chemische producten, zuiveren van gecontamineerde producten, ‘compounding’ en ‘compacting’. De Chemelot terminal zou in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn.
 
Naast de investeringen op de site zelf, zal Katoen Natie zijn logistieke terminal in Nuth met 10.000m² warehouse-oppervlakte en 60 silo’s uitbreiden. Dat zou tegen het eind van 2019 operationeel zijn. Een bijkomend stuk grond werd aangekocht langs de Mitsubishi Avenue in Born, waar Katoen Natie een warehouse van 35.000m² zal bouwen en exploiteren om de automobielsector te bedienen.
 
Verder zal de logistieke groep de komende jaren blijven investeren in de lokale transportcapaciteit. De bestaande vloot zal worden vernieuwd en aangevuld met de aankoop van 115 nieuwe vrachtwagens, 45 dry bulk trailers en 10 liquid bulk trailers.
Volgens Katoen Natie zal het logistieke platform op de Chemelot site niet alleen aanzienlijke transportbesparingen opleveren voor de bestaande klanten van de logistieke groep, maar ook de algemene CO₂-uitstoot helpen reduceren. Bovendien zullen de bijkomende 100,000m² warehousecapaciteit en value added logistics activiteiten de regio 75 nieuwe jobs opleveren.
X