• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 104820
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Contargo neemt eerste van zes e-trucks voor containertransport in gebruik

Contargo neemt eerste van zes e-trucks voor containertransport in gebruik

Onlangs leverde de Nederlandse vrachtwagenbouwer DAF de eerste trekker met e-motor aan Rhenus Trucking. Rhenus stelt die truck en andere e-trucks uit zijn vloot als dienstverlener ter beschikking aan zijn klant, containerbedrijf Contargo.

De eerste e-truck in de vloot wordt door DIT Duisburg Intermodal Terminal ingezet voor het aanleveren en afhalen van containers. Heel binnenkort zal DIT nog een tweede e-truck in gebruik nemen. Daarnaast gaat Contargo dit jaar ook vier 44-tons e-trucks (2 van Framo en 2 van Eforce) leveren aan de Contargo-terminals in Neuss en Emmerich.

Contargo wil uiterlijk in 2050 zijn overgestapt op een koolstofarme economie. “Aangezien vooral vrachtwagens en schepen de meeste CO2-uitstoot veroorzaken, beginnen we daar”, aldus Kristin Kahl, Sustainable Solutions, Contargo. “Met deze zes e-trucks zal de CO2-uitstoot ten opzichte van dieselvrachtwagens – zelfs bij het gebruik van conventionele stroom – met minimaal 38% afnemen. Als alle betrokken terminals volledig op groene stroom zijn overgegaan, zal de CO2-uitstoot met 89% afnemen.”
X