• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 104930
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Fieldlab AML test robotica in de supply chain

Fieldlab AML test robotica in de supply chain

Het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics, dat deel uitmaakt van het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’, heeft zijn real-life testomgeving gelanceerd op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. In die testomgeving experimenteert het fieldlab met onder andere AGV’s (automated guided vehicles) en andere robotica om kennis te ontwikkelen op het gebied van productielogistiek, optimale productieplanning en voorraadoptimalisering, niet alleen op de productievloer maar in de gehele supply chain van de maakindustrie.
 
De testomgeving bootst een vereenvoudigde logistieke keten na, bemand door robots, en maakt deel uit van een onderzoek naar de maximaal haalbare automatiseringsgraad en slimme multi-company planning methodes. “We bieden de supply chain in de maakindustrie de mogelijkheid een slag te maken in productiviteit, doorlooptijd en supply chain kosten. Door automatisering en planning te optimaliseren kan met minder logistieke middelen en investeringen een snellere levertijd en een hogere productiviteit worden gerealiseerd”, aldus Erik Vermeulen, programmamanager van het Fieldlab AML.
 
Naast de lancering van de testomgeving ontving het Fieldlab de officiële status van Smart Industry Fieldlab. Daarmee sluit het zich aan bij het netwerk van 39 Fieldlabs.
Foto: Brainport Industries
X