• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 106020
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Coop vertrouwt voor uitbreiding opnieuw in Witron

Coop vertrouwt voor uitbreiding opnieuw in Witron

Sinds 2014 levert de Noorse supermarktketen Coop vanuit zijn 52.000m² grote centrale distributiecentrum in Oslo 17.000 verschillende droge, verse en bevroren producten aan 1.200 winkels in heel Noorwegen, gaande van grote drukke supermarkten in de stedelijke gebieden tot heel kleine winkels in het uiterste noorden, op 2000 km afstand van het dc. Daarbij doet Coop in zijn dc een beroep op de automatische magazijntechnologie van Witron.
Vijf jaar na de inbedrijfstelling breidt Coop zijn dc nu uit. De bestaande ruimte zal worden gebruikt voor integratie en er wordt een nieuw deelgebouw bijgebouwd. Er worden 11 COM-machines toegevoegd (het totaal wordt 42) en er worden geautomatiseerde pallet-gangen, tray AS/RS-gangen, stapelkranen en transportbandcomponenten geïnstalleerd in alle temperatuurzones. De capaciteit van de volledig geautomatiseerde verzendbuffer verdubbelt bijna.
Tijdens de uitbreiding gaat het bedrijf gewoon door.
 
Vanaf mei 2022 moet Coop op een totaaloppervlak van 84.000m² een meer dan 30% hoger pickingvolume hebben (in totaal 600.000 bakken). Witrons oplossingen OPM, DPS en CPS Coop moeten niet alleen een grotere capaciteit opleveren, maar ook zorgen voor gerichte verbeteringen in de service aan de winkels en de klanten. Zo moet ook het Witron warehouse management system de supply chain van de supermarktketen helpen optimaliseren.
Foto: Witron Group Witron CEO Helmut Prieschenk (links) en Coop CEO Geir Inge Stokke tekenen het contract voor de uitbreiding.
X