• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 107431
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
VMS biedt nieuw concept voor modulaire plug-and-play conveyors

VMS biedt nieuw concept voor modulaire plug-and-play conveyors

Avancon introduceert een nieuw concept om complexe interne transportsystemen met een uniforme basis te bouwen. Daarmee betreedt het Zwitserse bedrijf de snelgroeiende markt voor distributie- en sorteercentra. Vanaf 1 juli fungeert Veer Motion Solutions (VMS) als partner van Avancon in Nederland.

Bij een conventionele conveyorproducent staan de rollen centraal en wordt de rest daaromheen ontwikkeld. Avancon daarentegen biedt een volledig autonoom conveyorsysteem, waarvan alle onderdelen homogeen geconstrueerd zijn en samengesteld kunnen worden tot één geheel. Het concept is geschikt voor o.a. dozen, bakken, zakken, glas en andere kwetsbare producten van maximaal 50kg.

De basisconstructie uit aluprofielen, de assen en het aandrijfsysteem zitten in een gesloten constructie, net als de elektronische besturing. Dat zorgt voor een interactief concept om rollenbanen in diverse varianten te bouwen. Het systeem kan als zwaartekrachtbaan worden geïnstalleerd maar ook als ‘zone powered conveyor-systeem’ (ZPC). Met hetzelfde concept kan een transportband worden gerealiseerd. Alle conveyors hebben hetzelfde platform met een beperkt aantal onderdelen, waarmee kan worden gevarieerd. De totale assemblage van de aparte onderdelen wordt in-house voorbereid en getest, waarna de eindmontage op locatie een kwestie van ‘plug-and-play’ is.
X