• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 108427
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Migros Luzern automatiseert magazijn met Knapp

Migros Luzern automatiseert magazijn met Knapp

De coöperatieve Migros Luzern, met 6000 medewerkers de grootste privé-werkgever in Centraal-Zwitserland, heeft Knapp in de arm genomen om zijn bestaande versmagazijn in de gemeente Dierikon te automatiseren.
Naast 55 supermarkten en hypermarkten beheert de coöperatieve verschillende outlets en Migros-partners, ruim 20 gespecialiseerde winkels, 21 gastronomische sites en verschillende sport-, fitness- en golfterreinen. De verkooppunten worden één tot drie keer per dag, zes dagen per week, beleverd met verse producten (zuivel, vlees en fijne vleeswaren, groenten en fruit).
 
Omdat het magazijn in Dierikon zijn capaciteitsgrenzen heeft bereikt en de bestaande semi-automatische installatie niet aan de voorziene groei is aangepast, besloot Migros te investeren in een hoge graad van automatisering. Daarbij werd gekozen voor Knapp, die een oplossing op maat biedt voor groenten en fruit en die een aantal jaren geleden ook al het magazijn van Migros in Zurich met zijn FAST Picking oplossing uitrustte.
Ook bij Migros in Dierikon installeert Knapp zijn FAST Picking oplossing. Daardoor zal er in de toekomst meer dan 90% van de verse producten helemaal automatisch worden gedepalletiseerd, tijdelijk worden opgeslagen in de OSR Shuttle en vervolgens in functie van de winkels op pallets worden geplaatst. Een conveyorsysteem voor pallets en containers zal de verschillende warehousezones met elkaar verbinden. 
De nieuwe installatie moet begin 2021 operationeel zijn.

Foto: Coopérative Migros Lucerne
X