• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 109974
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Transport Lux werkt voortaan papierloos dankzij nieuw WMS

Transport Lux werkt voortaan papierloos dankzij nieuw WMS

Logistiek dienstverlener Transport Lux uit Borgloon beschikt voor zijn warehousingactiviteiten over meerdere magazijnen in de buurt. Omdat het bestaande WMS geen mogelijkheden bood om dat administratief op te vangen, besloot Transport Lux over te stappen op een nieuwe warehouse management oplossing, met name 3PL Dynamics van Elevate-IT. 
Naast de afstemming tussen de verschillende vestigingen, zorgt het nieuwe WMS voor meer inzichten in belangrijke KPI’s. Dat vergroot het gemak om klanten te informeren en geeft Transport Lux zelf meer inzicht in de bedrijfsvoering door middel van standaardrapporten en Jet Reports.
 
Verder worden handmatig voorraadbeheer en facturering tot een minimum beperkt omdat alle data direct in het systeem worden opgeslagen. Door specifieke afspraken onder te brengen in zogeheten WMS-contracten hoeft de logistiek dienstverlener zijn factuurafspraken maar eenmaal gedetailleerd in te voeren. Op basis van vooraf ingegeven parameters stelt het systeem vervolgens zelf de factuur op en deelt deze – indien gewenst – direct met de klant. 
 
De basis van papierloos werken ligt in het geval van Transport Lux bij het werken met barcodes en RF-scanners over een Telnet-verbinding. Artikelen worden bij inslag en uitslag gescand en de informatie wordt direct in het systeem verwerkt. De EDI-koppeling zorgt er vervolgens voor dat relaties van Transport Lux van die handelingen op de hoogte worden gesteld. De scanschermen zijn zo ingericht dat de magazijnmedewerkers geen papier nodig hebben om te weten welke truck op dat moment voor hun neus staat. Ook voegen de medewerkers via de scanner zelf prestaties toe nadat de uitslag of inslag is voltooid. In combinatie met de WMS-contracten worden die handelingen op het juiste moment en aan de juiste tarieven gefactureerd.

Foto: Transport Lux
X