• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 111401
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Interroll breidt Modular Pallet Conveyor platform uit

Interroll breidt Modular Pallet Conveyor platform uit

Het Modular Pallet Conveyor (MPP) platform van Interroll is een flexibel modulair systeem voor het intern transport van pallets. Interroll breidt het platform nu uit met een nieuwe stapelkraan voor dynamische opslag en een transfer car. Deze moeten zorgen voor de snelle en veilige opslag en retrieval van tot honderd pallets per uur.
 
De nieuwe stapelkraan, die is ontworpen voor connectie met het Pallet Flow opslagsysteem van Interroll, vormt het kloppend hart van het dynamische pallet handling systeem. De lichtgewicht constructie en de geïntegreerde energieherwinning moeten het systeem uitermate energie-efficiënt maken. De algemene hoogte bedraagt 12 meter, de horizontale bewegingssnelheid bedraagt 3 meter per seconde en de hefsnelheid is 0,8 meter per seconde.
Het systeem is aanvankelijk ontworpen voor het vervoer van europallets met een maximumgewicht van 800 kilogram. In de komende maanden zullen geleidelijk aanpassingen worden doorgevoerd om ook pallets met andere formaten te kunnen transporteren.
 
Zoals de opslag- en retrieval machine, wordt ook het MPP-platform aangevuld met een nieuwe transfer car voor het snelle transport van pallets. De transfer car weegt net 275 kilogram en kan een snelheid tot 5 meter per seconde halen, waardoor nog grotere afstanden snel en betrouwbaar kunnen worden overbrugd.
X