• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 112564
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Savoye bundelt al zijn merken onder merknaam ‘Savoye’

Savoye bundelt al zijn merken onder merknaam ‘Savoye’

Savoye, aanbieder van oplossingen voor de intralogistiek en de supply chain, brengt al zijn merken (waaronder A-SIS en Intelis), expertise en oplossingen samen onder één enkel merk: Savoye.
Toen Noblelift in november 2018 aandeelhouder van het bedrijf werd, maakte Savoye de ambitie bekend een wereldspeler te willen worden. Om alle middelen en budgetten volledig op die internationale expansie te focussen, vereenvoudigt het bedrijf de juridische organisatie. Sinds 1 oktober 2019 heeft het de bedrijven A-SIS en Savoye al samengebracht in één entiteit, Savoye. Prodex, een Savoye-merk gespecialiseerd in dynamische opslag, blijft als dochteronderneming bestaan.
 
Alle software voor de supply chain en de geautomatiseerde en robotoplossingen voor de intralogistiek zitten voortaan samen onder het merk Savoye. Zo combineert het bedrijf de twee belangrijkste expertisegebieden onder twee noemers:
  • ‘Advanced Software’ voor de ontwikkeling van oplossingen voor de supply chain (OMS, WMS, WCS, TMS, EDI), onder de historische merken van het bedrijf: LM XT, Logys, Magistor, LM TMS, LM OMS.
  • ‘Advanced Technologies’ voor het ontwerp, productie en integratie van intralogistieke systemen en de ontwikkeling van geautomatiseerde en gerobotiseerde Goods-To-Person voor zware (Magmatic) en lichte (X-PTS) goederen, orderverzamelsystemen, geautomatiseerde verpakkingsmachines, (Jivaro, E-Jivaro, PAC 600-machines) en conveyors (Intelis). 
Om een wereldwijd intralogistiek aanbod zo dicht mogelijk bij de klanten te kunnen aanbieden, kondigt Savoye tegelijkertijd de oprichting aan van Savoye North America Inc. in de VS onder leiding van Paul Deveikis, Savoye China (Shengwo) in Azië onder leiding van Zhu Jia, en ten slotte Savoye Europe & MEA, geleid door Frédéric Zielinski. Die drie eenheden zijn verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten, projecten en serviceactiviteiten in hun geografische gebieden en ze kunnen rekenen op de ondersteuning van de centrale functies van het hoofdkantoor in Frankrijk. “We versterken zo onze aanwezigheid in Europa (vooral in België, Nederland en Italië), in China en ook in de Verenigde Staten, een bloeiende markt waarin we opmerkelijke successen hebben geboekt sinds de oprichting van dochteronderneming Savoye North America in februari 2019”, aldus CEO Rémy Jeannin.
Daarnaast blijft Savoye zijn software- en technologieproducten distribueren via internationale integratiepartners via het indirecte verkoopkanaal dat wordt aangestuurd door het team van Hervé Aubert.
X