• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 113928
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Fource rekent op TGW voor automatisering van intralogistiek

Fource rekent op TGW voor automatisering van intralogistiek

Fource maakt deel uit van de Amerikaanse LKQ-groep en verkoopt auto-onderdelen, gereedschappen en componenten via een netwerk van distributeurs. De belangrijkste doelmarkten van Fource, dat 3.000 medewerkers telt, zijn Nederland en België. Omdat de automotive specialist zijn intralogistieke activiteiten voortaan op één locatie wil bundelen, startte het bedrijf in december 2019 met de bouw van een centraal distributiecentrum in het Nederlandse Berkel en Rodenrijs. Het nieuwe fulfilment center, dat vanwege zijn architectuur ‘The Bridge’ wordt genoemd, beschikt over een totale vloeroppervlakte van 50.000m².
Voor de bouw van een geautomatiseerd intralogistiek systeem werd TGW Logistics Group in de arm genomen. Het FlashPick-systeem van TGW zou in het najaar van 2021 live moeten gaan.
 
FlashPick vormt de kern van de geautomatiseerde oplossing, met tien gangen en meer dan 180.000 opslaglocaties. Circa 200 energie-efficiënte Stingray-shuttles zorgen voor de storage & retrieval van de goederen. Het shuttlesysteem, samen met de twaalf werkstations voor ontvangst en de 16 high-performance PickCenterOne-werkstations, vormen het hart van het systeem.
De TGW Software Suite regelt het warehouse management, inclusief het warehouse control system (WCS) en de material flow controller (MFC). De TGW Commander is verantwoordelijk voor de besturing. Speciale machines voor het automatisch rechtop zetten en sluiten van de dozen, bakkenstapelaars en liften maken eveneens deel uit van het concept en de opdracht.

Foto: TGW Ltd.
X