• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 113928
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Nieuw vrachtdepot van GLS in Tongeren is operationeel

Nieuw vrachtdepot van GLS in Tongeren is operationeel

Vorige week startte de nieuwe vrachtterminal van GLS in Tongeren zijn activiteiten op. De vestiging is het eerste vrachtgebouw van GLS in België en is goed voor een investering van 7 miljoen euro door GLS Belgium Distribution NV.
 
De terminal omvat een vrachthal met een oppervlakte van 5.700m2 en 75 laadpoorten, waarvan een derde is uitgerust met moderne laadbruggen voor vrachtwagens die niet over een hefplatform beschikken. Een volumescanner en twee in de bodem ingebouwde weegschalen registreren automatisch de exacte afmetingen en het gewicht van de te behandelen pallets.
Met het oog op een efficiënte behandeling van vracht werd niet alleen op moderne uitrusting gefocust, maar ook op veiligheid en een duurzame werking. Zo zijn alle vorkheftrucks van droge batterijen voorzien en werden alle poorten in stalen profielen ingebed. Het gebouw is tevens uitgerust met ‘SlowStop vangrails’, een flexibele, energie-absorberende vangrail in polycarbonaat, die na een aanrijding intact blijft. Speciale uitzetvoegen in de betonvloer van het magazijn moeten ervoor zorgen dat de heftrucks geruisloos, trillings- en schokvrij glijden.

De verlichting van de hal, de kantoren en de buitenterreinen is volledig voorzien van ledlampen. Een regenwaterrecuperatiepomp zorgt voor een optimale benutting van het regenwater en ruim 900 zonnepanelen op het dak voorzien het depot van duurzame stroom. Dankzij de ligging van het nieuwe depot kan GLS bovendien vaker rechtstreekse transporten uitvoeren, wat niet alleen efficiënter werkt, maar ook voor een lagere CO2-uitstoot zorgt. Een bijkomend voordeel voor de klant zijn de kortere transittijden op een aantal routes.

De site start met een dagcapaciteit van 2.500 pallets. Sinds de eerste dag trekt GLS vanuit de terminal de weg op voor meer dan 750 bedrijven. Bij een toename van de vrachthoeveelheden kunnen het gebouw en de verwerkingscapaciteit probleemloos worden uitgebreid.
Op het terrein verrijst ook een GLS-pakketdepot dat wellicht komende zomer in gebruik zal worden genomen.

Foto: GLS

 
X