• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 116292
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Savoye neemt retail softwarebedrijf SoCloz over

Savoye neemt retail softwarebedrijf SoCloz over

Savoye, ontwikkelaar, producent en integrator van standaard- en maatwerkoplossingen voor de intralogistiek, neemt SoCloz over, dat digitale omnichannel platforms (SaaS) voor fysieke winkelketens ontwikkelt. Met de overname wil Savoye zijn aanbod van supply chain producten aanvullen met een omnichannel retail oplossing. 

SoCloz is opgericht in 2012 en heeft ondertussen meer dan 30.000 winkels in 18 landen voorzien van zijn product. Dit digitale platform wordt gebruikt om alle omnichannel kanalen, zowel online (ship from store, click & collect, e-reservering, levering via koerierdienst, etc.) als in de winkel (orderinvoer, take-away sales) in te richten door een combinatie van drie systemen: een check-out systeem, in-store omnichannel ordermanagement en een OMS (order management systeem) om de in-store orders te beheren. 

Met de overname hopen de partners meerdere synergie-effecten te realiseren. Zo mikken ze niet alleen op productsynergieën, maar ook op een versnelling van de internationale marketing van SoCloz via de vestigingen van Savoye in de VS, Engeland, Duitsland, Italië, Nederland, China en Rusland. 

Foto: Jérémie Herscovic, oprichter van SoCloz (links) en Rémy Jeannin, CEO van Savoye
X