• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 117185
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Manhattan Associates pakt uit met cloud-native WMS

Manhattan Associates pakt uit met cloud-native WMS

Blikvanger tijdens Manhattans klantenconferentie Momentum Connect was wel de lancering van het gloednieuwe Manhattan Active Warehouse Management. Het flexibele en volledig cloud-native WMS is specifiek ontwikkeld en afgestemd voor gebruik vanuit de cloud en is gebaseerd op microservices. Het focust op een grote aanpasbaarheid, snelheid en gebruikersgemak bij distributiemanagement. “Een groot voordeel van deze oplossing is dat ze upgrades overbodig maakt”, stelt Edie Capel, CEO van Manhattan Associates. “Op gezette tijdstippen vinden updates plaats, die bij het inloggen direct via de cloud beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen zelf beslissen of ze extra functionaliteit in gebruik nemen of niet.”

De cloud-native architectuur van het Manhattan Activity Platform laat bovendien toe automatisch op te schalen van zodra de volumes toenemen. De software is ook eenvoudig uitbreidbaar op het vlak van data, diensten en user interface. Edie Capel maakt zich dan ook sterk dat dit het “het laatste WMS is dat klanten zullen kopen.”
Om de time-to-market te versnellen en de nodige training te verlagen, heeft Manhattan bovendien een toolkit met nieuwe configuratie-wizards voorzien die het implementatieproces helpen te stroomlijnen.

Binnen Manhattan Active WM werden alle functies – inclusief labour management en slottingoptimalisering – nieuw ontworpen en gestroomlijnd om zo één enkele, uniforme distributietoepassing te creëren. “In de kern van de applicatie zit machine learning ingebed. Dat wordt bijvoorbeeld gebruikt om de automatisering van het distributiecentrum en het personeel te orkestreren met het oog op een optimale werkwijze binnen de magazijnmuren”, aldus Brian Kinsella, senior vice president Product Management. Het ingebouwde warehouse execution system (WES) coördineert tevens het werk tussen de aanwezige automatisering, robotica en medewerkers. Manhattan Automation Network zorgt voor een gecertificeerde integratie met verschillende aanbieders van magazijnrobotica.
 
Van zodra gebruikers inloggen, krijgen ze een volledig vernieuwde gebruikerservaring. Het is ook mogelijk de UI te personaliseren. “Dankzij de Manhattan WM Active Unified Control-schermen kan het management snel de stand van zaken visualiseren, diagnosticeren en in elk deel van de supply chain actie ondernemen. Je kunt er ook snel de prestaties van verschillende hubs mee vergelijken. Navigeren tussen de verschillende niveaus binnen het supervisor dashboard is heel eenvoudig”, licht Brian Kinsella toe.
 
Voor de magazijnwedewerkers biedt de nieuw WM Mobile-applicatie een moderne, op apps gebaseerde ervaring voor alle transacties. In de mobiele toepassing werden ook gamification-theorie en gedragswetenschappen meegenomen. Zo kunnen medewerkers zichzelf doelen stellen, feedback ontvangen en hun prestaties vergelijken met die van anderen. Met de tool kunnen ze zelfs op basis van hun prestaties punten sparen die ze via het ‘reward platform’ voor een individuele beloning kunnen inruilen. Op die manier verhogen zowel de productiviteit als de tevredenheid van de medewerkers.

 
X