• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 119734
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Engels ontwikkelt verrijdbare bakken voor onderste schap in magazijnen

Engels ontwikkelt verrijdbare bakken voor onderste schap in magazijnen

In heel wat magazijnen waar het orderpicken handmatig verloopt, zorgen de onderste schappen voor (ergonomische) problemen. De producten zijn nauwelijks zichtbaar en de orderpickers moet vaak op hun knieën om iets uit het schap te pakken. Het onderste schap wordt daardoor amper benut.
Als alternatief wordt dat schap dan 30 centimeter vanaf de grond gehangen, maar daardoor gaat kostbare ruimte verloren, terwijl de situatie voor de orderpicker amper verbetert.
 
Voor een multinational die met dezelfde problemen kampte, heeft Engels Logistics een oplossing op maat ontwikkeld: ‘onderste schap bakken’ op wieltjes.
Deze lichtgewicht kunststof bak rolt moeiteloos onder de stelling uit, waarna de medewerker simpelweg het benodigde product pakt. De stopper aan de achterzijde van de bak voorkomt dat hij te ver doorrolt, zowel heen als terug.
De afmetingen van de bak zijn afgestemd op de schaphoogte en producten van de klant. Verder zijn de bakken licht van constructie, ze staan immers op de grond en worden niet gestapeld. Ook de prijs zou voordelig zijn. De bakken kosten volgens Engels Logistics niet meer dan wat een extra schap zou kosten.
X