• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 119809
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Spoorverbinding Luik - China heeft ondertussen dagelijkse frequentie

Spoorverbinding Luik - China heeft ondertussen dagelijkse frequentie

Begin juli 2020 arriveerde in het trimodale havengebied Renory (ten zuiden van Luik) de eerste trein met medische apparatuur rechtstreeks vanuit Chengdu, de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan. De aanvankelijke frequentie van de spoorverbinding – één keer per maand – werd algauw opgevoerd en ondertussen sporen er dagelijks treinen met goederen vanuit China rechtstreeks naar Renory.
 
Liège Container Terminal (Novandi Group), dat in het trimodale havengebied van Renory is gevestigd, heeft verschillende partnerships opgezet – in het bijzonder met spooroperator Linéas – om het treinverkeer tussen Chengdu en Luik te organiseren.
Dankzij Liège Container Terminal worden sinds juli in totaal meer dan 1.400 containers per spoor naar Renory vervoerd. De trein, bestaande uit 41 containers, brengt medische apparatuur naar Luik, met name duizenden maskers uit China voor het Verenigd Koninkrijk. Die goederen wordt vervolgens per trein en boot vanuit Renory naar de Benelux en het Verenigd Koninkrijk vervoerd.
 
De trein vertrekt uit Chengdu en doorkruist verschillende landen op zijn tocht langs de nieuwe zijderoute. Na twintig dagen reizen, wordt Luik bereikt. Dankzij de lijn Chengdu - Luik kunnen producten in minder dan drie weken worden vervoerd, waardoor een snelle herverzending per trein en boot naar de eindbestemmingen in Europa wordt gegarandeerd.

Foto: Novandi
X