• actualkey: business-software-mobile
  • currentnieuwsbrief: 0
  • currentteamplate:
Reflex WMS krijgt functie voor visuele aansturing van logistieke centra

Reflex WMS krijgt functie voor visuele aansturing van logistieke centra

Adviesbureau, digitale dienstverlener en softwareontwikkelaar Hardis Group breidt zijn warehouse management systeem Reflex WMS uit met Virtual Warehouse, een nieuwe functie waarmee de inhoud van magazijnen grafisch kan worden weergegeven. Met Virtual Warehouse kunnen logistiek managers een ‘mapping’ maken van magazijnen en opslagruimtes in productiebedrijven. Dat maakt het mogelijk Reflex WMS sneller in te stellen, aan te leren en de activiteiten in de logistieke centra in real time visueel op te volgen.
 
Het eerste doel van Virtual Warehouse bestaat erin de configuratie van Reflex WMS te vereenvoudigen en versnellen en tegelijkertijd het risico op fouten te verminderen. Dankzij een ergonomische grafische interface kan de gebruiker een getrouwe weergave maken van het magazijn: gangen, niveaus, locaties, werk-, uitbreidings- en bufferzones, etc. Om tijd te besparen en de nauwkeurigheid te verbeteren, is het ook mogelijk een lay-out van het magazijn te importeren en vervolgens aan te vullen. Hoe nauwkeuriger de mapping is, hoe beter de real-time optimalisering zal zijn.
 
Virtual Warehouse garandeert niet alleen dat de geïmplementeerde configuratie afgestemd is op de reële situatie, maar wil logistiek managers ook flexibiliteit en autonomie bieden en een eenvoudige reorganisatiemogelijkheid bij wijzigingen in het magazijn en de organisatie (nieuwe zones, nieuwe processen ...) of als er zeer vaak aanpassingen moeten worden gedaan. Dat is bijvoorbeeld het geval bij fabriekslogistiek, waar bepaalde locaties of configuraties afhankelijk zijn van het productieschema en geregeld moeten worden aangepast.
 
Tegelijkertijd moet de grafische weergave zorgen voor een fijnere aansturing van de magazijnen. Virtual Warehouse biedt verschillende weergaven die managers moeten helpen bij de operationele beslissingen en de exploitatie van het magazijn. Die weergaven worden aangeboden in de vorm van ‘heatmaps’, real-time mappings die de concentratie aan activiteiten in het magazijn visualiseren, zodat managers knelpunten, pieken en dalen in de activiteiten in het magazijn of risico’s voor de activiteitenstroom kunnen identificeren.
 
X