• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 125321
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Belisoft Logistics breidt e-commerce activiteiten uit met Savoye

Belisoft Logistics breidt e-commerce activiteiten uit met Savoye

Opgericht in 2010 is Belisoft uitgegroeid tot een grote naam in de online verkoop van erotische artikelen in Frankrijk. De groep hanteert sinds 2016 een omnichannel aanpak, onder meer met een netwerk van fysieke winkels, e-commerce en een logistiek in eigen beheer. Om zijn e-commerce activiteiten verder te ontwikkelen, deed Belisoft een beroep op Savoye voor het nieuwe logistieke magazijn in het Franse Rillieux-la-Pape.
 
Belisoft had al een conveyorsysteem in gebruik voor de aan- en afvoer van 15.000 SKU’s in een opslagmagazijn van 2.500m², maar wilde daar nu een geautomatiseerde end-of-line opstelling op aansluiten, waaronder een etiketteer-apparaat, een opzetmachine voor dozen en een E-Jivaro afsluitmachine binnen een Intelis conveyor loop. Na een tender in 2020 viel de keuze op Savoye.
 
De nieuwe verpakkingslijn zal vooral worden gebruikt voor de online orders, maar ook soms voor de Click & Collect activiteit. De E-Jivaro machine, speciaal voor e-commerce verpakkingen in brievenbusformaat, is in staat de pakkethoogte tot 30mm te verlagen voor verpakkingen ter grootte van ongeveer een A5-formaat. Daardoor wordt het te verzenden volume gereduceerd en vallen de verzendkosten gunstiger uit. Bovendien draagt de oplossing zo bij aan een lagere CO2-uitstoot.
 
Momenteel verscheept het bedrijf dagelijks gemiddeld 3.000 pakketten. Met de nieuwe installatie is de verwachting dat dit aantal naar 6.000 pakketten per dag kan groeien. Zo’n 90% van het volume zal over de nieuwe lijn lopen.
 
De installatie is voor de zomer van 2021 operationeel.
X