• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 127971
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Siemens Mobility AG schakelt Swisslog in voor opslag- en orderverzamelsysteem

Siemens Mobility AG schakelt Swisslog in voor opslag- en orderverzamelsysteem

Siemens Mobility AG, actief op het gebied van railvoertuigen en automatiseringsoplossingen voor de spoorwegen, zal in de komende maanden zijn nieuwe magazijn voor materialen en reserveonderdelen in Wallisellen, Zürich, in gebruik nemen. Het warehouse wordt voorzien van een opslag- en orderverzamelsysteem van Swisslog, aanbieder van robot- en datagestuurde oplossingen voor intralogistiek.
 
De oplossing bij Siemens Mobility AG bestaat uit een AutoStore opslagsysteem met 10.000 bakken en 4 robots. Dat systeem wordt in de kelder geïnstalleerd voor een optimaal gebruik van de ruimte. Ook voorziet Swisslog ergonomische pickstations op de eerste verdieping. Door het magazijn in de kelder en het pickstation op de eerste verdieping van elkaar te scheiden, kunnen de operators bij daglicht werken. Verder worden er transportbanden in de kelder en op de eerste verdieping geïnstalleerd en komt er aansluitend een goederenlift.
 
De gehele geautomatiseerde oplossing wordt aangestuurd door Swisslog SynQ software. Met dat warehouse management systeem kunnen verdere geautomatiseerde systemen, zoals conveyortechnologie of containerliften, eenvoudig worden geïntegreerd. Ook biedt de software pick-by-light-ondersteuning.
 
Gezien de vorderingen van het project verwacht Siemens Mobility AG nog dit jaar op volle capaciteit te kunnen draaien.
 
Foto: Swisslog - Siemens Mobility Switzerland
X