• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 131132
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Wegvervoer start-up Trucksters opent eerste vestiging in België

Wegvervoer start-up Trucksters opent eerste vestiging in België

De jonge Spaanse wegvervoerder Trucksters heeft zijn eerste Belgische vestiging geopend in Brussel. De Madrileense start-up noemt België een belangrijke regio met veel bedrijven die kunnen profiteren van zijn express-wegtransportdiensten. Als directeur van de nieuwe vestiging is Grégory Truijens aangesteld. Hij werkte als vrachtspecialist eerder voor organisaties als DHL Global Forwarding, Geodis, Mediamarkt en Sanorice
 
Naast de nieuwe locatie in Brussel heeft de start-up al vestigingen in Spanje, Duitsland, Polen, Griekenland en Nederland. In september opende het een vestiging in Noordrijn-Westfalen.
De vrachttransporten van Trucksters van en naar België verlopen via twee verschillende routes: de ‘Levante’-as die de Spaanse regio’s Valencia en Barcelona met België verbindt en de ‘Centrale’-as die Madrid met België verbindt. Beide routes lopen vervolgens door naar Nederland en het Duitse Ruhrgebied.
 
Trucksters biedt sinds 2020 express-transportdiensten aan tussen België en Spanje. Dankzij het op AI gebaseerde relaissysteem zegt het bedrijf de transittijden tot 50% te verkorten, waardoor het transporttijden kan aanbieden die vergelijkbaar zijn met luchtvracht, maar tegen de prijs van wegtransport. Bovendien zou dit zuinigere model zowel de arbeidsomstandigheden van de vrachtwagenchauffeurs als de verkeersveiligheid verbeteren, aangezien zij kortere afstanden afleggen en meer regelmatige werktijden en een betere levenskwaliteit hebben.
 
Trucksters wil niet alleen nieuwe klanten in België winnen, maar ook potentiële partners uitnodigen. Eigenaars van wagenparken van derden kunnen hun voertuigen onder de paraplu van het bedrijf integreren en zo profiteren van het Trucksters relaissysteem. Op die manier wil het bedrijf een schaalbare vloot van partners ontwikkelen op routes waar het verkeersvolume het opzetten van tussenstops rechtvaardigt.

Foto: Trucksters - Grégory Truijens
X