• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 132315
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Nieuwe organisatiestructuur voor Dematic in EMEA

Nieuwe organisatiestructuur voor Dematic in EMEA

Sinds 1 januari 2022 is bij Dematic een nieuwe organisatiestructuur van kracht voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Daarmee reageert de leverancier van automatiseringstechnologie op de toenemende vraag naar intralogistieke oplossingen, mede als gevolg van de Covid-19-pandemie. De nieuwe structuur moet Dematic in staat stellen sneller en beter te reageren met verhoogde beschikbaarheid van systemen, software en diensten. Daarnaast moet de nieuwe organisatiestructuur ook de ontwikkeling van de technologische oplossingen en digitale diensten van Dematic sneller doen verlopen.
 
Bernard Biolchini is benoemd tot executive vice president (EVP) voor de hele regio. Hij heeft meer dan zeven jaar in de logistieke sector gewerkt en heeft internationale leiderschapsposities bekleed bij Dematic. In de Verenigde Staten was hij EVP voor de Amerikaanse markt en daarvoor managing director voor Dematic Zuid-Europa. Voordat Bernard Biolchini bij Dematic kwam, was hij algemeen directeur bij Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) in het Midden-Oosten, Turkije en Afrika. Daarvoor was hij voorzitter bij Invensys Controls Europe en senior verkoopdirecteur bij Hewlett-Packard Europe.

Bernard Biolchini staat aan het hoofd van een flexibele matrixorganisatie die verschillende Europese functies in acht afzetgebieden van Dematic omvat. De helft van de functionele managers werkte al voor het bedrijf, de andere helft is aangetrokken van buiten het bedrijf: Andrea Campora (SVP Commercial EMEA), Alberto Rostagno (VP Customer Service EMEA), Oliver Thomas (senior director Legal EMEA), Nagy Bejjani (VP Finance EMEA), Dino Caprioni (VP Human Resources EMEA) en Markus Bacher (senior director Solution Development EMEA).

Het Europese functionele managementteam wordt aangevuld door een team van acht marktmanagers. Voor de Benelux en Nordics wordt Sacha Van Droogenbroeck market leader en managing director, nadat hij al verschillende jaren verantwoordelijk was voor Dematic Belgium.
Foto: Dematic
 
X