• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 137336
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Groep Verelst reduceert kosten met IoT-oplossing van Sensolus

Groep Verelst reduceert kosten met IoT-oplossing van Sensolus

Al het prefab beton en staal dat bouwonderneming Groep Verelst voor werven produceert, wordt op opleggers geladen en gestockeerd. Een relatief klein team beheert die aanzienlijke vloot van een zeventigtal eigen opleggers, aangevuld met opleggers van een onderaannemer en leveranciers. Vroeger werden de locaties van de opleggers manueel bijgehouden, wat een heuse uitdaging vormde en heel wat kostbare tijd in beslag nam. Aangezien locaties continu veranderen, was het niet evident een goed overzicht te bewaren. Bovendien was Verelst bij productiepieken van de beton- of staalfabrieken soms zelfs genoodzaakt meer opleggers te gaan huren. De bouwonderneming ging dan ook zijn heil zoeken bij IoT en traceeroplossingen. Zo kwam de onderneming terecht bij Sensolus, dat gespecialiseerd is in ‘connected asset management’. 

Om de locaties van de opleggers in kaart te brengen, rustte Sensolus elke oplegger uit met een tracker. De individuele trackers zijn gekoppeld aan de nummerplaat, waardoor het dispatchteam van Verelst meteen een totaaloverzicht van alle up-to-date locaties krijgt in het Sensolus-dashboard. Sinds Verelst de trackers gebruikt en locaties niet langer manueel moeten worden doorgegeven, is de efficiëntie voelbaar toegenomen. De vloot kan efficiënter worden ingezet en bijgevolg worden kosten bespaard. 

Dankzij een nieuwe feature in het Sensolus-dashboard kan de bouwonderneming bovendien de planning van onderhoud en technische keuringen optimaliseren. Sensolus stelde een perimeter in rond verschillende sites, zoals de hoofdzetel of werkplaatsen van Verelst. Wanneer een oplegger die bijna voor een onderhoud of keuring binnen moet, die zone binnenrijdt, krijgt de gebruiker in het dashboard een melding. Op die manier kan de oplegger tijdig op de site gehouden worden en staat hij niet aan de andere kant van het land wanneer hij gekeurd moet worden.

Foto: Sensolus
X