• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 139063
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
De Bondt B.V. ondersteunt wereldwijde groei met Fastpick van Vanderlande

De Bondt B.V. ondersteunt wereldwijde groei met Fastpick van Vanderlande

De Bondt B.V. is een internationaal opererende groothandel in fournituren, garens en handwerkartikelen. Het familiebedrijf, bekend van het eigen garenmerk ‘Scheepjes’, levert aan retailers en resellers in meer dan 70 landen wereldwijd en kent een sterke groei. Om die groei voort te zetten, ging de onderneming op zoek naar een flexibele en schaalbare oplossing die het verzamelen en verpakken van orders efficiënter moet maken en de kans op fouten verkleint. De keuze viel op de geautomatiseerde Fastpick goods-to-person oplossing van Vanderlande. Het systeem, dat gebruik maakt van de Adapto-shuttletechnologie, is geïnstalleerd in het huidige magazijn in Tynaarlo en is volledig in gebruik genomen.
 
Een aanzienlijk deel van het magazijn van De Bondt B.V. wordt geautomatiseerd met behulp van Adapto, het AS/RS (automated storage and retrieval) shuttlesysteem van Vanderlande. Het systeem brengt orders in een vaste volgorde naar de ergonomische verzamelstations. Adapto biedt De Bondt B.V. een opslagdichtheid van meer dan 20.000 locaties, waarbij in piekperiodes tot 1.200 artikelen per uur kunnen worden verzameld.
 
Het verpakkingsproces wordt geautomatiseerd met een dozenopzetmachine, automatische toevoeging van paklijsten, een dozensluitmachine en labelapplicators. Zo kunnen operators orders rechtstreeks in de doos verzamelen en wordt elk artikel in één handeling verwerkt. Bovendien wordt het verzendvolume hierdoor geminimaliseerd en is extra vulmiddel nauwelijks nog nodig.

Foto: Vanderlande
X