• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 143325
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Westpole Benelux komt in handen van Prodware

Westpole Benelux komt in handen van Prodware

Westpole Benelux, leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie, wordt overgenomen door het Franse Prodware.
 
Westpole Benelux heeft drie afdelingen waarmee het zijn klanten bijstaat op het vlak van digitale transformatie, namelijk Digital Infrastructure, Managed Operations en Staffing & Sourcing. Het bedrijf heeft als technologiepartners onder meer IBM, Lenovo, Microsoft, Commvault, Cloudian, I.R.I.S, Huawei en VMware.
Prodware is een Franse groep, met zo’n 1400 medewerkers in 13 landen, waarvan een 30-tal medewerkers in kantoren te Waterloo en Kontich. Het bedrijf is gericht op digitale transformatiediensten, met name de implementatie van ERP- en CRM-oplossingen. Prodware is Microsoft-partner en is zelfs lid van The Inner Circle, de prestigieuze kring waarvan enkel de top Microsoft-partners wereldwijd deel uitmaken.
 
Westpole was voorheen deel van de I.R.I.S. Group, dat op zijn beurt deel uitmaakte van Canon. Westpole Benelux telt 323 medewerkers en bestaat uit vier legale entiteiten: Westpole Belgium (in Vilvoorde en Mont-Saint-Guibert), Westpole Luxemburg (in Windhof), Westpole France (in Straatsburg) en WTP Italy (in Brebbia). Prodware neemt de legale entiteiten integraal over. Het overnamebedrag, dat niet wordt bekendgemaakt, komt uit de reserves van het bedrijf. Er is geen fusie of reorganisatie voorzien.
 
Westpole en Prodware blijven als aparte zelfstandige entiteiten opereren. Ook de naam Westpole blijft bestaan. Beide bedrijven behouden elk hun (country) management en medewerkers, hun specifieke technologische keuzes, partners en hun eigen identiteit. De verkoopteams gaan samenwerken om hun klanten de oplossingen van beide bedrijven aan te bieden.
 
De overname kadert in de groeistrategie van Prodware, waarbij het bedrijf de versterking van zijn lokale aanwezigheid en de geografische uitbreiding naar Italië als belangrijke troeven ziet. Andere grote voordelen zijn volgens de overnemer de uitbreiding van het bedrijfsbrede aanbod – vooral op het vlak van cybersecurity, cloud en compliance – en de positionering van het bedrijf in nieuwe sectoren, zoals de publieke sector, Europese instellingen en de bankensector.
Foto: Pixabay
X