• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 144095
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Smart Robotics lanceert Smart Mixed Case Palletizer voor snellere levering op dezelfde dag

Smart Robotics lanceert Smart Mixed Case Palletizer voor snellere levering op dezelfde dag

Smart Robotics, wereldwijd leverancier van roboticaoplossingen voor magazijnautomatisering, heeft de opvolger van de Smart Palletizer gelanceerd: de Smart Mixed Case Palletizer. Het gaat om een gerobotiseerd ‘pick & place’-station, ontworpen om de leversnelheid van het magazijn te verbeteren door een van de grootste knelpunten – het handmatig palletiseren van gemengde SKU’s – weg te nemen. Door gebruik te maken van magazijnautomatisering maakt de robot een nieuwe stap mogelijk in de richting van ‘touchless’ verzending en kunnen grote distributiecentra voorsorteren richting meerdere bestemmingen zonder dat ze daarvoor het aantal FTE’s in de verzending moeten verhogen.
In wezen maakt de Smart Mixed Case Palletizer een verbeterde magazijncapaciteit mogelijk door automatisch goederen te stapelen voor levering vanuit het hoofdmagazijn naar de respectieve ontvangstlocatie, zonder dat magazijnmedewerkers handmatig goederen hoeven te picken en plaatsen.
 
Terwijl traditionele palletiseeroplossingen vertrouwen op vooraf gedefinieerde stapelpatronen om goederen van hetzelfde formaat, gewicht en vorm te palletiseren, kan de Smart Mixed Case Palletizer zelf zijn eigen stapelvolgorde voorspellen en willekeurig gemengde pakketten efficiënt sorteren en stapelen wanneer ze binnenkomen, alsof hij Tetris speelt.
 
Smart Robotics is momenteel bezig met de voorbereiding van de eerste klantinstallatie. Samen met een toonaangevend sportmerk, met magazijnen in Europa, bereidt het bedrijf de implementatie voor van de eerste versie van de Smart Mixed Case Palletizers. Het doel is om contactloze verzending en snellere levertijden te testen wanneer een pakket van het magazijn naar het transport gaat. Door die fase in het logistieke proces te automatiseren, kunnen gedecentraliseerde warehousing-netwerken efficiënter worden ingepland om de transporttijd van pakketten te verkorten, aangezien de Smart Mixed Case Palletizer tot doel heeft meerdere stappen in het magazijn- en distributienetwerk te verminderen.
 
Momenteel kan de Smart Mixed Case Palletizer, volgens een gemengd SKU-stapelpatroon, gemengde batches artikelen, verpakt in middelgrote tot grote dozen (tot 25kg), voorsorteren van de sorteermachine naar de pallet.
Foto: Smart Robotics
X