• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 145511
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Auchan Retail Luxemburg schakelt Skypod-technologie van Exotec in

Auchan Retail Luxemburg schakelt Skypod-technologie van Exotec in

Exotec, leverancier van robotoplossingen voor magazijnen, zet zijn eerste stappen op de Luxemburgse markt. Auchan Retail Luxemburg werkt vanaf nu namelijk met het Skypod-orderverzamelsysteem van Exotec.

Met drie hypermarkten, vier afhaalpunten en twaalf buurtwinkels zocht Auchan Retail Luxemburg naar een oplossing om zijn opslag- en orderverzamelsysteem te verbeteren. De retailer koos voor de Skypod-oplossing van Exotec. Voortaan circuleren Skypod-robots in het magazijn van Auchan Retail Luxemburg, ze manoeuvreren er tussen de rekken en plaatsen goederen in hun bak. Daarna keren ze terug naar het pickstation, waar medewerkers het pakket afwerken. 

Een van de belangrijkste voordelen van de Skypod-technologie is de mogelijkheid om bakken tot 12 meter hoog te stapelen. Zo stockeren bedrijven meer producten op een kleine oppervlakte. Auchan Retail Luxemburg biedt dus een breder productassortiment en profiteert tegelijk van een efficiënt en eenvoudig voorraadbeheer. De klant kan op die manier rekenen op een betrouwbare ordervoorbereiding en snelle levering.  

Een ander voordeel van de Skypod-oplossing is dat de robots de routinetaken van de operators voor hun rekening nemen. Dat vereenvoudigt het takenpakket van de medewerkers en moet een hogere productiviteit creëren. De robots verplaatsen meer goederen, voeren repetitieve of gevaarlijke handelingen uit en werken non-stop. De operators focussen nu op activiteiten die menselijke expertise en denkkracht vereisen. De Skypod-robots bedienen drie orderverzamelstations en navigeren door 15.000 opslagbakken. Het resultaat: tientallen bestellingen per uur die ze vlot verwerken.  

Ten slotte is de Skypod-technologie van Exotec schaalbaar. Daardoor kan Auchan Retail Luxemburg zijn automatiseringsoplossing aanpassen naarmate het evolueert.  
Foto: Exotec
X