Lees Ook

Almaar door vol vermogen

Volvo test heftruck met waterstof

Almaar door vol vermogen
Elektrisch rijden is in het magazijn al langer de norm. Om dat in de toekomst nog duurzamer te doen, biedt waterstof een interessante piste. Still troonde ons mee naar de Volvo-site in Oostakker, waar het bedrijf meewerkte aan een testproject met een vorkheftruck op waterstof.
 
Bij Volvo Trucks in Oostakker vindt de finale assemblage van zware vrachtwagens plaats. Op korte termijn komt daar nog de assemblage bij van batterijpacks voor elektrische vrachtwagens. Het is een nieuwe activiteit die Volvo Trucks in Oostakker de nodige extra groei zal opleveren. Ons bezoek aan de site heeft echter niet met de assemblage van vrachtwagens te maken, maar alles met de afdeling Service Market Logistics. In Oostakker bevindt zich namelijk het grootste distributiecentrum van de Volvo Group wereldwijd. Naast dat logistieke vlaggenschip in België beheert Service Market Logistics nog vijftig logistieke distributiecentra verspreid over alle continenten.
 
“We beschikken op de site in Oostakker over 120.000 vierkante meter opslagruimte”, zegt Benny Declercq, operational support manager bij Volvo Group Service Market Logistics. “We beheren in totaal ongeveer 280.000 verschillende stocknummers.” Het gaat om wisselstukken voor Volvo Trucks en Volvo Bus, Volvo Penta (producent van motoren) en Volvo Construction Equipment (onder meer bekend als producent van graafmachines). Het distributiecentrum doet daarnaast ook dienst als ondersteunend magazijn voor Renault Trucks.
 
Vanuit Oostakker vertrekken de wisselstukken – van een klein schroefje tot een complete arm van een graafmachine – rechtstreeks naar dealers of naar andere magazijnen binnen de groep die op hun beurt de dealers beleveren. Op jaarbasis gaat het om ruim 8,5 miljoen orderlijnen.
Bij Service Market Logistics in Oostakker zorgt een team van duizend medewerkers ervoor dat stukken op het juiste moment bij het distributiecentrum aankomen, er zo efficiënt mogelijk worden verwerkt, om vervolgens zo vlot mogelijk te vertrekken richting eindklant. Voor de vlotte behandeling van de vele honderdduizenden stukken beschikt het distributiecentrum over een vloot rollend materieel van zo’n 430 toestellen, waaronder heftrucks en reachtrucks.
 
Lees Ook
X